slaat een brug 
tussen techniek en software
brengt techniek in beweging

TECmotion slaat een brug tussen techniek en software. Voor bedrijven in de 'maakindustrie' biedt TECmotion de benodigde kennis én tijd om het juiste software pakket te selecteren, implementeren en optimaliseren voor de door u gewenste toepassing.

Wie is TECmotion?

TECmotion is een zelfstandige en onafhankelijke onderneming die zich richt op hulp bij software voor de techische branche (meer informatie over de branches: klik hier). TECmotion is een eenmanszaak die gerund wordt door Marinus Vreeswijk (1983). Hieronder zal ik mezelf voorstellen zodat u weet waarom u voor TECmotion kiest.

Techniek

In 2005 ben ik afgestudeerd op Werktuigbouwkunde aan de hogeschool Rotterdam. Na deze studie en afstudeerstage ben ik terecht gekomen in de techniek als projectengineer (ontwerpen, tekenen en aansturen van projecten). In deze 7 jaar heb ik veel ervaring opgedaan met de processen binnen een technische projectomgeving. In deze baan heb ik ook een ERP pakket geïmplementeerd. Hierdoor heb ik gezien wat er daadwerkelijk komt kijken bij een implementatie van een (ERP-)systeem. 

Software   

Als nieuwe uitdaging ben ik daarna business consultant bij een software leverancier geworden. Hierbij heb ik veel klanten mogen helpen om dit ERP-systeem te implementeren. In deze rol heb ik ook mee mogen denken met de inhoud van het software pakket. De ervaring die ik hieruit mee neem is het 'out-of-the-box' denken. Vooral met software is het erg belangrijk om jezelf af te vragen: wat heb ik echt nodig? 

TECmotion

In mijn loopbaan als business consultant ben ik bij veel bedrijven over de vloer geweest. Omdat veel bedrijven niet beschikken over de juiste kennis, ervaring én tijd heb ik besloten om een onderneming te starten die deze dienst kan vervullen. Vooral ERP-systemen hebben ingrijpende gevolgen voor het bedrijfsproces. Daarom is het erg belangrijk om dit goed te organiseren. Hieronder een aantal redenen om de implementatie van een ERP-systeem (en soortgelijke software) uit te besteden aan TECmotion:

  • door mijn ervaring met implementaties weet ik waar de valkuilen liggen
  • de praktijk leert dat als een werknemer (naast zijn werk) dit als een project op zich gaat nemen, dat het implementatieproject niet altijd de gewenste voortgang heeft. Het andere (echte) werk is namelijk vaak belangrijker en de implementatie schuift dan vooruit. 
  • uw werknemers hebben hun handen vrij om het werk te blijven doen waar ze voor aangenomen zijn. 
  • doordat TECmotion als eenmanszaak opereert kan een veel lager tarief gerekend worden dan de software leverancier doorgaans zal doen. 
  • als het traject even stil ligt (omdat er bijvoorbeeld gewacht wordt op een actie van de softwareleverancier of een externe partij) hoeft u geen ERP-specialist door te betalen. 
  • door mijn onafhankelijkheid (geen software-levering) kan ik als tussenpersoon de belangen voor u als klant behartigen bij de diverse partijen. 

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat ik voor u kan betekenen? Klik hier om contact op te nemen.